Hoe werkt Techlab Mundus

Praktijklokaal Mundus College

  • Combinatie van kunst en techniek
  • Traditionele- en 21e -eeuwse vaardigheden
  • Van ontwerp tot uitgewerkt model
Passie voor techniek
Elektrotechniek, Installatietechniek

De uitdagingen rond de energietransitie zijn groot en Amsterdam wordt de komende decennia grondig verbouwd. Zo gaan we van het aardgas af en worden al onze woningen verduurzaamd. Om deze enorme ambities waar te maken zijn veel, goede en slimme technici nodig. Die technici van de toekomst zijn jouw huidige leerlingen. Kom op het techlab ontdekken hoe leuk techniek is. Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

Dit kun je bij ons verwachten

Wie gebruikt het niet: klittenband! Het is geïnspireerd op de Klit-plant die zaden heeft met haakjes welke goed blijven steken in de vacht van een hond. Of een Folie voor boten waarbij het oppervlak van de haaienhuid wordt nagebootst. Dit scheelt veel brandstof. Leren van de natuur ofwel biomimicry is een wetenschap waarbij de natuur wordt geïmiteerd om duurzaamheidsvraagstukken in onze samenleving op een andere manier aan te pakken.

De leerlingen worden uitgedaagd om een probleem op te lossen. Er wordt gestart met een douche aan inspiratie naar vorm en functie uit de natuur. Daarna bedenken en maken de leerlingen aan de hand van een eigen ontwerp een oplossing voor het probleem met behulp van de opgedane kennis over biomimicry. Welk slimmigheidje uit de natuur ligt aan de basis van jouw ontwerp?

De lessenserie

  • Een voorbereidende les op school: Waarom gaan we naar het techlab en wat gaan we er doen? Met een opdracht voor thuis of op school.
  • 1 tot 3 lessen op het techlab. Scholen mogen ze alle 3 afnemen maar 1 les mag ook.

Dit is het Mundus College

Op onze vmbo school is het moto ‘grenzeloos leren’ en we halen de wereld binnen met nieuwe culturen en ervaringen. Omdat we op het Mundus College wereldburgers zijn denken en doen we internationaal. Onze school verbindt en is de opstap naar een nieuwe fase in je leven. We helpen je om je talenten te ontwikkelen en een bestemming te bereiken in je leven. 

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Ximena Barrientos. 

Contact

Ximena Barrientos

De les

2 uur
Maandag 12.40- 15.00. Dinsdag 9.00 tot 12.45. Vrijdag 12.40 tot 15.00.
groep 6, 7 en 8

Mogelijkheden

Rondleiding
Ontwerpen
Opdrachten
Presentatie

Leeftijd/Niveau

PO
< 12 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam