hoe werkt deze site?

Bekend maakt bemind

Op de homepage vind je een kaart van de regio Amsterdam met gekleurde iconen. Deze iconen staan voor bedrijven en locaties die zich bezighouden met het praktisch functioneren van de stad. Zij verzorgen basisvoorzieningen als schoon drinkwater, het riool, gasvoorziening, elektriciteit en afvalverwerking. Voorzieningen die zo vanzelfsprekend zijn dat we er nauwelijks bij stilstaan, terwijl ze van cruciaal belang zijn.

Om jongeren al vroeg te interesseren voor techniek stellen deze bedrijven en locaties hun deuren open. Zo kunnen docenten met hun leerlingen en ouders met hun kinderen een kijkje nemen achter de schermen.

Icoon

Elke kleur staat voor een ander type locatie. Groen zijn bijvoorbeeld speellocaties, en rood bijzondere locaties. Door op een icoon te klikken vind je meer informatie over de locatie in kwestie. Zo lees je welke activiteiten er aangeboden worden, voor welke leeftijd of welk niveau ze geschikt zijn en hoe lang een rondleiding of presentatie duurt.

Contact

Op de pagina van de locatie vind je ook hun contactgegevens, zodat je direct verder kunt praten over de mogelijkheden en/of direct een bezoek of rondleiding voor je klas kunt plannen. Vraag het bezoek wel 4 tot 6 weken van tevoren aan zodat het bedrijf tijd heeft om het bezoek voor te bereiden.

Zet je op de kaart en doe mee!

Bedrijven die een rol spelen bij het praktisch functioneren van de stad kunnen zich op deze kaart zetten. Neem bij interesse contact op met Hans Wilschut Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een initiatief van VTi Amsterdam