Hoe werkt Ymere

Praktijklokaal Ymere

  • Praktische demonstratieruimte
  • Hoe word je servicemonteur?
  • Klantvriendelijkheid belangrijk
Maak onze huurders blij
Elektrotechniek, Installatietechniek

Op deze praktijklocatie van Ymere kun je zien wat er allemaal voor techniek aanwezig is in de woningen van onze huurders. Hoe werkt bijvoorbeeld iets simpels als een draai-kiepraam en hoe repareer je die als deze stuk is? Hoe werkt een hallofoon of videoinstallatie bij de voordeur en binnen in de woning? Maar ook hoe werkt een zonnepaneel op het dak?

Dit kun je bij ons verwachten

  • Presentatie met praktijkopdracht
    Tijdens een korte presentatie vertellen wij over onze woningbouwvereniging. Wie zijn wij en wat doen we? In de demo-ruimte laten wij zien met welke verschillende technische disciplines we werken. Allerlei vragen komen aan de orde. Zoals bijvoorbeeld ‘hoe ziet een servicebus eruit en wat zit er allemaal in?’. Daarna maken we iets met de leerlingen op het niveau van de schoolopleiding.

Over Ymere

Onze belangrijkste maatschappelijke opgave is om ervoor te zorgen dat de Metropool Amsterdam ook voor mensen met een bescheiden inkomen een fijne plek blijft om te wonen.

Daarnaast wordt voor Ymere duurzaamheid steeds belangrijker. Wij proberen bij onderhoud en renovatie het energielabel van bestaande woningen zoveel mogelijk te verbeteren. Zo leveren wij een positieve bijdrage aan het milieu.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Arnold de la Croix.

Contact

Arnold de la Croix

De les

Duur 1½ uur
Op alle werkdagen (op afspraak)
Groepen tot 10 leerlingen onder begeleiding van een docent

Mogelijkheden

Presentatie
Demonstratie
Proefjes

Leeftijd/Niveau

VO
12-18 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam