Hoe werkt De Westertoren

Bijzondere locatie De Westertoren

 • Ervaren hoe secuur handwerk is
 • Met de bouwlift naar boven
 • Genieten van een prachtig panorama
Eredivisiebouwers gaan voor goud op eeuwenoude Westertoren
Bouw

De Westertoren staat voor onderhoud vanaf januari 2023 tot eind 2024 in de steigers. Aannemer Witte Bouw uit Amsterdam voert het onderhoud uit. Samen met onderaannemers schilderen wij de kerk opnieuw, herstellen wij de bakstenen en werken wij aan de voegen en het lood van de toren.

Dit kun je bij ons verwachten

 • Ontvangst
  Na de ontvangst op de bouwplaats naast de Westertoren krijgen jullie uitleg in de bouwkeet. Hier hangen op het prikbord de bouwtekeningen. Je kunt er op zien uit welke onderdelen de toren bestaat en wat wij allemaal gaan renoveren.
 • Rondleiding
  Daarna gaan jullie in 2 groepen met de bouwlift naar boven. Daar ervaren jullie van dichtbij wat er allemaal komt kijken bij een groot onderhoudsproject van een eeuwenoud monument. Jullie zien hoe secuur het handwerk eraan toegaat binnen de bouwbranche, hoeveel materiaal er vervangen moet worden en nog veel meer.
 • Interview
  Wil je tijdens de rondleiding van één van onze bouwmensen uit de praktijk horen wat het werk inhoudt, stel ze dan al je vragen. Ze staan klaar om jou meer over ons mooie vak te vertellen. 

Wij zijn Witte Bouw

Witte Bouw doet het onderhoud aan de Westertoren. Witte Bouw- en Aannemersbedrijf is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in restauratiewerk van mooie monumenten. We hebben 10 mensen op kantoor en 30 vakmensen op de buitendienst. Onze trots is momenteel de Westertoren, waarvoor we in opdracht voor de Gemeente Amsterdam het groot onderhoud mogen uitvoeren.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Nienke IJtsma.

De les

1,5 uur
Max 10 personen
Afspraak in overleg
Veiligheidsschoenen verplicht

Mogelijkheden

Rondleiding
Interviews

Leeftijd/Niveau

VO
MBO
12-18 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam