Hoe werkt Techlab OSB

Praktijklokaal Open Schoolgemeenschap Bijlmer

  • Iedereen een creator
  • Combinatie oud ambacht en nieuwe technologie
  • Ervaar de kansen van de technische sector
The sky is the limit
Elektrotechniek, Installatietechniek

 

In het Techlab van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer kunnen leerlingen uit het basisonderwijs zich actief oriënteren op een mogelijke carrière binnen de techniek. Er zijn de komende decennia veel vakmensen nodig om te werken aan de energietransitie. In ons techlab kun je ervaren hoe leuk techniek is en of het iets voor jou is. Kom helpen Amsterdam te verduurzamen. Hoe ziet jouw stad van de toekomst eruit?

Dit kun je bij ons verwachten

In deze lessenserie gaan wij aan het werk met afval. Wat is afval eigenlijk? Hoeveel afval maak je thuis zelf? Waarom bestaat er geen afval in de natuur? We bekijken hoe verschillende mensen al inspirerend bezig zijn om van afval mooie duurzame dingen te maken. Hoe kunnen we met het afval uit de stad, een nieuwe duurzame stad bouwen? De lessenserie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een voorbereidende les op school: waarom gaan we naar het techlab en wat gaan we er doen?
  • 3 lessen op het Techlab. Leerkrachten kiezen zelf hoeveel ze er afnemen.
  • Een opdracht voor thuis, ook om de ouders te betrekken. Deze opdracht wordt door de docent op het techlab aangeboden aan de kinderen en wordt nabesproken op het Techlab of op school (als de groep maar éénmaal komt)
  • Een gastles van een installateur, een bouwvakker of monteur.

Dit is de Open Scholengemeenschap Bijlmer

De OSB is een vmbo-, havo- en vwo-school met persoonlijke aandacht voor leerlingen en een open blik naar de wereld. Op de OSB ontwikkel je hoofd, hart en handen. Naast leer- en praktische vakken heeft de school extra’s als onderzoek doen in het AMC, een kunst- en een sportklas. Wij stimuleren een onderzoekende houding. Leerlingen verlaten de school met de vaardigheden die ze nodig hebben om mee te doen in de samenleving.

Aan de slag

U kunt bij ons techlab vanaf eind mei 2021een bezoek boeken? Neem om afspraken te maken via de rode knop contact op met Maykel Roovers.

Contact

Maykel Roovers

De les

Lesduur 2 uur
op maandag
Voorbereidende les op school

Mogelijkheden

Onderzoek
Opdrachten
Presentatie

Leeftijd/Niveau

PO
< 12 jaar