Hoe werkt IW Koudetechniek

Praktijklokaal IW Koudetechniek en Klimaatsystemen

  • Rijk ingerichte praktijklokalen
  • Proef aan het echte werk
  • Bouw zelf een installatie
Zonder techniek staat alles stil
Elektrotechniek, Installatietechniek

Als monteur Koudetechniek en Klimaatsystemen installeer, repareer en onderhoud je onder meer airco’s en geavanceerde klimaatsystemen bij woningen, winkels en kantoorgebouwen. Een dynamische omgeving waarbij je steeds op verschillende plekken komt!

 

Deze opleiding is erg geschikt voor schoolverlaters (VMBO basis t/m Havo) of voor zij-instromers met affiniteit met elektro- en installatietechniek. Tijdens de opleiding Koudetechniek en Klimaatsystemen vergroot je jouw vakkennis van koelinstallaties en -apparatuur. Je gaat onder meer aan de slag met het repareren en het in gebruik nemen van koelinstallaties.

 

Klinkt dit interessant voor je? Neem dan zeker contact met ons op en kom een middagje meelopen en zelf kennismaken.

Dit kun je bij ons verwachten

Wij houden van techniek en willen niets liever dan jouw leerlingen net zo enthousiast maken. Of je nu naar ons toekomt voor een workshop in een van onze praktijklokalen, of je nodigt ons uit bij jou in de klas. Er is van alles mogelijk.

  • Workshops
    In het uitdagende praktijklokaal van IW koudetechniek en klimaatsystemen doen we oefeningen binnen dit werkveld. Je klas maakt zelf een installatie en ervaart zo wat het werk inhoudt.
  • Gastlessen
    Een instructeur komt langs op school en vertelt bevlogen over zijn vak. Bijvoorbeeld een installatietechnicus die airco’s installeert en onderhoudt. Of een technicus die geavanceerde klimaatsystemen aanlegt.

Wij van IW Noord-Holland

IW Noord Holland verzorgt de begeleiding van leerlingen in opleiding. Je bent in dienst bij IW en je volgt jouw MBO theorie-opleiding bij een ROC naar keuze. De praktijktrainingen krijg je in de opleidingswerkplaatsen en je werkt bij een leerbedrijf in de regio.

 

Werken en leren tegelijk dus, zodat je meteen werkervaring opdoet. Gedurende de opleiding krijg je volledig betaald, ook de dagen dat je op school zit.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Coen Vredeveldt.

Contact

Coen Vredeveldt

De les

Duur 2-4 uur
Groepen 10 tot 20 leerlingen
Voorbereiding niet vereist

Mogelijkheden

Opdrachten
Workshops
Gastlessen

Leeftijd/Niveau

VO
12-18 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam