Hoe werkt Techlab OSB

Praktijklokaal Open Schoolgemeenschap Bijlmer

 • Iedereen een creator
 • Combinatie oud ambacht en nieuwe technologie
 • Ervaar de kansen van de technische sector
The sky is the limit
Elektrotechniek, Installatietechniek

In het Creator’s lab maken leerlingen kennis met nieuwe technologieën zoals lasersnijden, voedselprinten en 3d printen. In het lab gaan ze hier ook daadwerkelijk mee aan de slag. Ze leren ontwerpen aan de hand van een ontwerpcyclus. Ze krijgen door een bezoek aan het Creator’s lab een nieuwe en verrassende blik op techniek. Ze zullen ervaren dat de technische sector heel divers is en prachtige kansen biedt.

Dit kun je bij ons verwachten

 • Rondleiding
  Leerlingen krijgen een rondleiding door het lab en kunnen kennis maken met nieuwe technologieën als lasersnijden, 3d printen en voedsel printen. Ze krijgen een beeld hoe uitgebreid de mogelijkheden zijn. Leerlingen kunnen kort kennismaken met de principes van de ontwerpcyclus. Ze kunnen in ‘korte’ tijd vanaf schets een mooi en kwalitatief eindproduct maken.
 • Meedraaien
  Leerlingen kunnen (in overleg) een dagdeel meedraaien in het lab. Ze leren dan met een groot deel van de nieuwe machines werken. Ze maken uiteindelijk vanaf schets of tekening een eindproduct. Dat product maken ze daarna met verschillende machines.
 • Lesjesdagen
  Op dinsdag 21 januari 2020 is de lesjesdag voor leerlingen uit groep 8 van de basisscholen. Tijdens de lesjesdag zal het Creator’s lab open zijn en kunnen kinderen aan het werk met echte machines. Handen uit de mouwen en ervaren hoe leuk het is om iets zelf te maken. Er zijn ook open dagen en die staan bij ons op de website.

Dit is de Open Scholengemeenschap Bijlmer

De OSB is een vmbo-, havo- en vwo-school met persoonlijke aandacht voor leerlingen en een open blik naar de wereld. Op de OSB ontwikkel je hoofd, hart en handen. Naast leer- en praktische vakken heeft de school extra’s als onderzoek doen in het AMC, een kunst- en een sportklas. Wij stimuleren een onderzoekende houding. Leerlingen verlaten de school met de vaardigheden die ze nodig hebben om mee te doen in de samenleving.

Aan de slag

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met Maykel Roovers.

Contact

Maykel Roovers

De les

Lesduur 2 uur
Geen voorbereiding vereist

Mogelijkheden

Rondleiding
Film kijken
Opdrachten
Presentatie

Leeftijd/Niveau

PO
< 12 jaar