Hoe werkt Techlab Bredero

Praktijklokaal Bredero Beroepscollege

  • Ons Techlab barst van de nieuwe technologie
  • Wij maken techniek cool
  • Zelf aan de slag met machines
Onze techniek wacht op jouw creativiteit
Elektrotechniek, Installatietechniek

De uitdagingen rond de energietransitie zijn groot en Amsterdam wordt de komende decennia grondig verbouwd. Zo gaan we van het aardgas af en worden al onze woningen verduurzaamd. Om deze enorme ambities waar te maken zijn veel, goede en slimme technici nodig. Die technici van de toekomst zijn jouw huidige leerlingen. Kom op het techlab ontdekken hoe leuk techniek is. Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

Dit kun je bij ons verwachten

  • Tiny House Project
    In dit project ontwerpen de leerlingen een milieuvriendelijk Tiny House. Door dit project ontwikkelen de leerlingen niet alleen begrip van het technisch ontwerpproces, maar vergroten ze ook hun inzicht en begrip over duurzaamheid. Allereerst wordt ingegaan op vragen als: Waar staat het begrip duurzaamheid voor? Wat is mijn eigen ecologische voetafdruk? Wat is een tiny house en welke voordelen heeft het? Na uitgebreid onderzoek ontwerpen en bouwen de leerlingen hun eigen duurzame woning. 5-6 bijeenkomsten van 3 uur.
  • GO-IT
    Ook tijdens deze lessenserie onderzoeken de leerlingen wat het begrip duurzaamheid inhoudt. Waarom is het zo’n belangrijk onderwerp tegenwoordig? Ze verkennen en onderzoeken oplossingen voor een meer duurzame wereld. Met deze kennis ontwerpen en bouwen ze hun eigen duurzame huis of zoeken de oplossingen in het toepassen van digitalisering. Bij het zoeken naar oplossingen leggen ze contact met maatschappelijke organisaties. Ze leggen hun oplossingen in een ‘project pitch’ voor aan een jury. 5 bijeenkomsten van 3 uur

Dit is Bredero Beroepscollege

Met een opleiding op het Bredero Beroepscollege maak je een goede start voor een beroep dat je later wilt gaan uitoefenen. Voor ons is het belangrijk dat jij je prettig voelt op school en dat je trots kunt zijn op het vak dat je gaat leren. 

Aan de slag 

Meteen mogelijkheden bespreken of een bezoek inplannen? Neem dan via de rode knop contact op met George Karperh Weah.

Contact

George Karperh Weah

De les

2,5-3 uur
donderdag van 9 tot 16 uur
po groep 6, 7 en 8
Voorbereidende les op school

Mogelijkheden

Onderzoeken
Ontwerpen
Opdrachten

Leeftijd/Niveau

PO
< 12 jaar
Een initiatief van VTi Amsterdam